Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

May clubs pass on propagation material to each other?

Frequently asked questions

May cannabis social clubs exchange seeds or cuttings with each other?

Yes. Cultivation associations may pass on propagation material to other cultivation associations (§ 20 para. 1 sentence 1 no. 3 KCanG). It must have been obtained through shared home cultivation and serves the quality assurance of the cannabis in the receiving club (§ 20 para. 4 no. 2 KCanG). The handover takes place within the enclosed premises and in person.

How many cuttings may a club pass on?

To members and adult non-members, at most five cuttings, or seven seeds, or five seeds and cuttings combined per person and calendar month (§ 20 para. 3 KCanG). For handovers to other cultivation associations, the law names no unit limit. If in doubt, the club asks the responsible authority.

Must the receiving club pay anything?

The passing-on club must demand from the recipient reimbursement of the costs incurred in obtaining the propagation material (§ 25 KCanG).

Sources

  1. KCanG § 1 Definitions
  2. KCanG § 18 Fitness for passing on
  3. KCanG § 20 Passing on of propagation material
  4. KCanG § 22 Security and transport
  5. KCanG § 25 Cost recovery
  6. KCanG § 26 Documentation
  7. KCanG § 36 Administrative offences
  8. KCanG § 9 Private home cultivation
  9. KCanG § 19 Passing on of cannabis

Related articles