Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

Must the club report its number of plants?

Frequently asked questions

Must a cannabis club report its number of plants to the authority?

Section 26 KCanG does not name a number of plants. The club must, however, document quantities in grams and unit numbers of propagation material, and by 31 January report the previous year's quantities electronically (§ 26 para. 3 KCanG). Whether the authority requires further information in an individual case is clarified by the club with the authority in writing.

How many plants may I grow privately?

For private home cultivation, at most three cannabis plants are permitted at the same time, from the age of 18 and at the place of residence or habitual abode (§ 9 para. 1 KCanG). This limit applies to private individuals and not to a club.

Which deadlines apply to the club's reports?

The annual reports are due by 31 January (§ 26 para. 2 and 3 KCanG). In case of a health risk or suspicion of loss, the authority must be informed without delay (§ 26 para. 4 and 5 KCanG). Transports of more than 25 grams must be notified at the latest one working day in advance (§ 22 para. 3 no. 3 KCanG).

Sources

  1. KCanG § 26 Documentation and reporting duties
  2. KCanG § 9 Private home cultivation
  3. KCanG § 11 Permit
  4. KCanG § 13 Content of the permit
  5. KCanG § 22 Security and transport
  6. KCanG § 27 Supervision
  7. KCanG § 28 Powers of the authority
  8. KCanG § 29 Duties to tolerate inspections and to cooperate
  9. KCanG § 36 Administrative offences

Related articles