Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

May a member also grow cannabis privately?

Frequently asked questions

May I be a member of a club and still keep plants at home?

By the wording, yes. § 9 KCanG allows private home cultivation for all persons aged 18 and over at their place of residence, and § 16 KCanG limits membership to one association. At most three plants at the same time are permitted. For questions in an individual case, the competent authority can help.

May I hand over my harvest to the club?

No. Cannabis from private home cultivation may not be passed on to third parties (§ 9 para. 2 KCanG), and the association may only pass on cannabis it has cultivated jointly itself (§ 19 para. 1 KCanG).

What possession limits apply at home?

Up to 50 grams of cannabis (flowers and plant material after drying) and up to three living plants. The total possessed may not exceed 50 grams, and harvest and association quantities count together (§ 3 para. 2 KCanG). Outside the home, up to 25 grams are permitted (§ 3 para. 1 KCanG).

Sources

  1. KCanG § 1 Begriffsbestimmungen
  2. KCanG § 2 Umgang mit Cannabis
  3. KCanG § 3 Erlaubter Besitz von Cannabis
  4. KCanG § 9 Anforderungen an den privaten Eigenanbau
  5. KCanG § 10 Schutzmaßnahmen im privaten Raum
  6. KCanG § 16 Mitgliedschaft
  7. KCanG § 17 Anforderungen an den gemeinschaftlichen Eigenanbau
  8. KCanG § 19 Kontrollierte Weitergabe von Cannabis
  9. KCanG § 23 Kinder- und Jugendschutz sowie Suchtprävention
  10. KCanG § 34 Strafvorschriften
  11. KCanG § 36 Bußgeldvorschriften

Related articles