Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

Is cultivation permitted indoors or outdoors?

Frequently asked questions

May a club cultivate outdoors or in a greenhouse?

Yes, if the cultivation takes place within the fenced-off premises named in the licence. Cultivation areas and greenhouses outside indoor rooms must be protected from view from outside (§ 23 para. 3 KCanG). The authority assesses in the licensing procedure whether a site is suitable.

What does fenced-off premises mean?

Under § 1 no. 22 KCanG, a plot of land, a growing area, a greenhouse, a building or part of a building that is secured in an outwardly recognisable way by protective devices against arbitrary entry. The licence names it (§ 13 para. 2 KCanG).

May minors enter a cultivation association's premises?

No. A cultivation association may not grant persons under 18 access (§ 23 para. 1 KCanG). A breach is a regulatory offence (§ 36 para. 1 no. 31 KCanG).

Sources

  1. KCanG § 1 Begriffsbestimmungen
  2. KCanG § 5 Konsumverbot
  3. KCanG § 11 Erlaubnispflicht
  4. KCanG § 12 Versagung der Erlaubnis
  5. KCanG § 13 Inhalt der Erlaubnis
  6. KCanG § 16 Mitgliedschaft
  7. KCanG § 17 Anforderungen an den gemeinschaftlichen Eigenanbau
  8. KCanG § 22 Sicherung und Transport
  9. KCanG § 23 Kinder- und Jugendschutz sowie Suchtprävention
  10. KCanG § 27 Maßnahmen der behördlichen Überwachung
  11. KCanG § 28 Befugnisse der Behörden zur Überwachung
  12. KCanG § 29 Duldungs- und Mitwirkungspflichten
  13. KCanG § 36 Bußgeldvorschriften
  14. Sucht und Drogen Hotline

Related articles