Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

How is surplus cannabis disposed of?

Frequently asked questions

Must a club destroy surplus cannabis?

Yes. Cannabis that is not fit for passing on must be destroyed by the cultivation association without delay (§ 18 para. 3 KCanG). This includes goods that exceed the permitted annual quantities (§ 18 para. 4 no. 3 KCanG).

How is the destruction documented?

The destroyed quantities in grams and the number of units of propagation material must be recorded (§ 26 para. 1 no. 4 KCanG). By 31 January of a year, the destroyed quantities of the previous year must be reported electronically to the authority (§ 26 para. 3 KCanG).

May the club hand surplus to members if it would have to destroy it?

No. Goods that are not fit for passing on may not be passed on. The law requires their destruction without delay (§ 18 para. 3 KCanG). The association agrees the suitable procedure with the responsible authority.

Sources

  1. KCanG § 18 Quality assurance by cultivation associations
  2. KCanG § 26 Documentation and reporting duties
  3. KCanG § 13 Content of the permit
  4. KCanG § 23 Child and youth protection in cultivation associations
  5. KCanG § 36 Administrative offences

Related articles