Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

What belongs in a participation concept for cultivation?

Frequently asked questions

Do members have to work at the club themselves?

Yes. Members must take an active part in shared home cultivation (§ 17 para. 2 KCanG). Active participation exists in particular when members work by hand. How much time this involves is set out in the association's articles of association.

May non-members take part in cultivation?

Only to a limited extent. Non-members may be assigned only tasks that are not directly linked to home cultivation or to passing on (§ 17 para. 1 KCanG). Marginal employees may take on directly linked tasks only if they are members.

Who checks the participation concept?

The responsible authority decides on the permit on the basis of the application (§ 11 KCanG) and inspects the operation regularly (§ 27 para. 1 KCanG). Ask the authority early which evidence it expects for participation. The binding answer comes from the authority.

Sources

  1. KCanG § 11 Permit requirement
  2. KCanG § 17 Requirements for shared home cultivation
  3. KCanG § 23 Child and youth protection in cultivation associations
  4. KCanG § 26 Documentation and reporting duties
  5. KCanG § 36 Administrative offences

Related articles