Cultivation associations and clubs · Shared cultivation and handing on

May members pass on cannabis from the club?

Frequently asked questions

May I pass cannabis from the club on to friends?

No. Members may not pass on cannabis they have received from the association to third parties (§ 19 para. 4 sentence 1 KCanG). Passing it on is punishable under § 34 para. 1 no. 7 KCanG, even when no money changes hands. Making it available for immediate consumption, for example handing over a joint, is also prohibited (§ 34 para. 1 no. 8 KCanG).

How severe is the penalty for passing on to young people?

The basic offence provides for imprisonment of up to three years or a fine (§ 34 para. 1 KCanG). If a person over 21 passes cannabis on to a child or young person, it is generally a particularly serious case, with imprisonment from three months to five years (§ 34 para. 3 KCanG).

Sources

  1. KCanG § 1 Begriffsbestimmungen
  2. KCanG § 2 Umgang mit Cannabis
  3. KCanG § 5 Konsumverbot
  4. KCanG § 9 Anforderungen an den privaten Eigenanbau
  5. KCanG § 10 Schutzmaßnahmen im privaten Raum
  6. KCanG § 19 Kontrollierte Weitergabe von Cannabis
  7. KCanG § 21 Maßnahmen des Gesundheitsschutzes
  8. KCanG § 23 Kinder- und Jugendschutz sowie Suchtprävention
  9. KCanG § 26 Dokumentations- und Berichtspflichten
  10. KCanG § 34 Strafvorschriften

Related articles